I forskningsprosjektet PacKnoPlast arbeider forskere, plastprodusenter, matindustri og miljøvernere sammen for å lage en «miljøkalkulator» for mat og emballasje.
Utgangspunktet er at forbrukerne helst ikke vil ha maten sin pakket inn i plast. I mange tilfeller er plasten likevel veldig nyttig. I hvert fall bedre enn alternativet, som er at maten blir ødelagt og må kastes.
I prosjektet PacKnoPlast blir det utviklet en avansert «miljøkalkulator» som kan brukes til å regne ut når plast faktisk er det mest miljøvennlige valget.
Resultatet blir et beslutningsverktøy, og den aller første prototypen ble presentert for prosjektgruppen mandag. Den ferdige versjonen blir klar neste år.
Basert på produktet og hva emballasjen skal og kan gjøre for å bevare det, forteller den om det er god grunn til å bruke plast akkurat denne gangen. Den oppfordrer også til å sjekke om det er andre materialer som er bedre og mer bærekraftige.