Om bloggen

Hvordan ville maten vært uten emballasje? Brukes det egentlig for mye emballasje? Hvorfor foretrekker mange produsenter å bruke plastemballasje? Er emballasjen trygg?

Packaging Comic

Slike spørsmål får du svar på her på Emballasjebloggen.

Du lurer kanskje på hvor mye bedre holdbarhet får man ved å bruke riktig emballasje? Er du usikker på om det er bedre at emballasjen går i oppløsning enn at den gjenvinnes og gjenbrukes?

Om du ikke finner svar på det du lurer her på Emballasjebloggen, må du gjerne sende oss et tips.

Bedre Emballasjebloggen drives av Emballasjeforeningen, som har medlemmer som produserer og bruker emballasje og lager utstyr for å pakke produkter. Les mer og finn leverandører her.

I vårt nettverk har vi en godt bevart hemmelighet. Vi vet at emballasjen kun står for 10 prosent av klimapåvirkningen til et produkt. Vi vet at det er bærekraftig å bruke emballasje som sparer miljøet ved å beskytte produktet. Men vi er ikke flinke nok til å fortelle det videre.

Innleggene skrives av direktør Kari Bunes i Emballasjeforeningen
Redaktør/webansvarlig: Per Øyvind Nordberg