Sjømatemballasje – hvordan pakke bærekraftig?

På seminaret om bærekraftig sjømatemballasje presenteres de seneste resultatene fra forskningen på bærekraftig sjømatemballasje, deriblant de mest matnyttige resultatene fra innovasjonsprosjektet SeaPack.

Eksempel på resultater som presenteres:

  • Bærekraftige og gode emballasjeløsninger for sjømatnæringen med tanke på både fiskens kvalitet, materialvalg og pakningsstørrelse
  • Hvordan redusert plastbruk og bruk av gjenbrukskasser sparer både miljø og kostnader
  • Hva slags emballasje kundene foretrekker
  • Hvorfor gjenbrukskasser er mer bærekraftige enn engangsløsninger.

Design og plast i havet

I tillegg vil dere få innsikt i hva designen betyr for kundene, samt hvor og hvordan de er opptatt av hvorvidt emballasjen er bærekraftig. Hvilke trender, muligheter og utfordringer som påvirker fremtidens emballasje vil også være tema.

Vi kommer selvfølgelig også inn på plasten og havet, og du kan få høre om barns engasjement, om regjeringens satsning og hvilke tanker Sjømat Norge gjør seg.

Programmet og lenke til påmelding finner du her:

https://nofima.no/aktivitet/sjomatemballasje-hvordan-pakke-baerekraftig/ Påmeldingsfristen er 5. mars og deltakeravgiften er kr 1.100,-. Dato er 27. mars fra kl. 10 – 15.30 på Scandic Nidelven, Trondheim.