Norner lanserer ny simulator for gassbarriere

Den nettbaserte kalkulatoren for barriereegenskaper har blitt utviklet av Norners eksperter som et verktøy for å gjøre simuleringer i designfasen for ny emballasje. 

Den nye versjonen av Norners barrieresimulator har ny funksjonalitet for å beregne transmisjon av CO2 og gass ved dynamiske betingelser for O2, H2O og CO2. For å velge eller utvikle optimale emballasjesystemer, er det viktig å kjenne materialene og emballasjens barriereegenskaper.

Sparer dyr testing i screeningfasen
Ved å bruke disse beregningene, kan utvikleren undersøke effekten av endringer i design, materialer og lagstrukturer uten dyr testing i screeningsfasen. Det vil også være mulig å redusere instrumentert testing av permeabilitet og av holdbarhet i utviklingsfasen.

Simuleringsmodellen beregner oksygengjennomgang (OTR), vanndampgjennomgang (WVTR) og nå også CO2-gjennomgang for emballasje med de fleste relevante plastmaterialer som PE, PP, PET, PS, PA og EVOH.

Barriereegenskaper av co-injeksjon eller co-ekstruderte flerlags og in-mold-etikettløsninger kan studeres og evalueres for beger, flasker, folier og firkantede beholdere. Fleksibiliteten til å variere emballasjens geometri, permeabilitetsegenskaper og miljø er nå utvidet til dynamiske miljøbetingelser.

Populært verktøy blant fagfolk
Dette gjør det mulig for brukeren å beregne total gassgjennomgang etter en sekvens av ulike miljøforhold for å simulere lignende situasjoner som i verdikjeden.

– Vår barrierekalkulator har blitt et populært verktøy blant fagfolk i emballasjebransjen. Det er med glede vi tilbyr disse forbedringene til tusenvis av faste brukere, sier Morten Augestad, forretningsdirektør ved Norner.

Web-designen og dashbordet er også nyutviklet og forenklet. Kalkulatorene er tilgjengelige både i en betalt versjon og en gratis, forenklet versjon.

Et bredere utvalg av materialer, ubegrenset antall lag for ekstruderte folier og flasker, ubegrenset antall lag for begre og firkantede beholdere (inkludert IML) og et ubegrenset antall miljøbetingelser beregnet i en sekvens, er tilgjengelig i den betalbare versjonen.